onsdag 29 september 2010

Fotboll: Kärlek och passion, svek och korruption.


Italien. Det finns få andra ställen på jorden där passionen till idrott är en sådan del av samhället att den ibland kan vara större än passionen mellan två människor. Där ett svek blir större än ett svek. Där toppstyrning, mutor och dåligt behandlande av fans kan få fansen att tappa livsgnistan.
Disamore är en reportagebok från Italien och hur fotbollen är en så pass dominerande ingrediens i människors vardag, att det knappt går att leva utan den. Det handlar om supportern som tröttnat på att hans lag blir behandlat som lort i media. Det handlar om Silvio Berlusconi och Milan. Det handlar om Laziofans och ultras med Mussolinidyrkan. Det handlar om glädje och kärlek. Det handlar om korruption. Det handlar om mutor. Det handlar om maffian. Det handlar om när kärleken går över till likgiltighet, sorg, förtvivlan och avståndstagande. Det handlar om passion, om kärlek.
Intressanta nedslag i det Italien där fotbollen är en sådan stark del av samhället och det politiska livet att fusk och mygel blir till kärlekssorg eller oreflekterad vardag. Italien och den passion som till lika delar får människan att älska som att vända sig bort från objektet för sin kärlek, fotbollen. /Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar