fredag 19 mars 2010

Mat - detta laddade ämne!


Vi äter inte bara för att leva. Vi förser maten med diverse symboliska värden som fyller alla möjliga funktioner.
Tröst, uppmuntran, sällskap, belöning, statusmarkör, konstart... listan kan bli hur lång som helst. Det sägs att svensken lagar mat i 14 minuter om dagen. Men vi drömmer oss antagligen bort med kokböcker och matlagningsprogram betydligt längre.Visste du att vi idag kastar bort ungefär en tredjedel av allt vi handlar. Och för att producera mat till oss, behövs en yta tre gånger Sveriges yta.
Annica Triberg vill ge oss ett mer handfast förhållande till all den mat vi släpar hem.
100 underbart konkreta tips och en hel del recept får vi i hennes bok. Spara pengar och skona miljön, visst låter det fint!/ Ingrid

Boken:
100 sätt att rädda maten... av Annica Triberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar